2009. június 02. 21:26 - Angry Angel

Egyszer régen írta, nekem szólt. És milyen igaza volt...

Vannak olyan pillanatok, szituációk az életben, miket észrevétlenségükben kell megragadni, elraktározni. Átélni abban a szemvillanásnyi pillanatban...azt a szót, gesztust, érintést. Nem szóvátenni, nem megköszönni, némán megélni, mintha észre sem vennéd. Abban a pillanatban, hogy meg akarnám ragadni, magamnál tartani, élvezni még egy kicsit, elillan. Néha úgy érzem, mintha ki akarnám mondani a csöndet...ahogy kimondod a nevét, abban a pillanatban megszűnik. Te ölöd meg, mohóságból, beképzeltségből...mert meg akarod mondani, hogy igenis észrevetted és be akarod bizonyítani, hogy tudod, hogy mi az...és ahogy megpróbálod, már abban a percben, hogy kinyitottad a szád...el is tűnt. Annyira különleges, illanékony helyzetek ezek, melyek nagy odafigyelést, koncentrálást és érzelmi önmegtartóztatást igényelnek.

Offynak...

Szerintem léteznek "szappankapcsolatok"....mint egy nedves szappan. Tartod a két összezárt tenyeredben, szemléled, csodálod, de ahogy használni szeretnéd és jobban rászorítasz, kicsúszik a kezedből és elrepül. Feldúrsz sokmindent érte, aztán megtalálod egy távoli sarokban, piszkosan. Felveszed nagyon-nagyon óvatosan. Letisztogatod nagy odafigyeléssel, hosszas munkával, hogy egy ici-pici porszem se maradjon rajta. Örülsz és hálás vagy, hogy megint megtaláltad. Nézegeted egy darabig, hogy ugyan minden rendben van-e, nem sérült-e meg a nagy zuhanástól, nem maradt-e rajta bármilyen apró szennyeződés. Aztán úgy érzed minden rendben és e hosszas és kellemetlen tortúra után újra megpróbálod. De az eredmény sajnos ugyanaz. Eljátszod még párszor. Hiszel önmagadban, hogy meg tudod csinálni, egy ilyen dolog ugyan hogy foghatna ki rajtad. Kitartó és makacs vagy, minden elejtésnél tanulsz valamit, észreveszel egy-egy apróságot. Aztán megtanulod kezelni, óvatosan, nagy odafigyeléssel, rendkívüli türelemmel és óvatossággal. Tudod hol a helye és nem akarod mindig magadnál tartani. Végre arra akarod használni, amire való. Hosszas folyamat, de ha nagyon szeretnéd sikerül és eléred a végén a célod. Csak vigyázz, mert egy későbbi használatnál - ha nem voltál elég figyelmes és netán benne maradt egy apró kis tüske, mi belehatolt puha testébe - megszúrhat, váratlanul. Nem vagy rá felkészülve, hisz kívülről nem láthattad. De benne van és ha kopik a felülete, a felszínre kerül és megsérti a kezed. Óvatosan kell bánni vele...nagyon...hisz biztosan már csak akkor tarthatod a kezedben, ha kiszáradt....és egy száraz szappan ugyebár használhatatlan.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offy.blog.hu/api/trackback/id/tr441160139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

araknea · http://indapass.hu/a/35f3ea9424dd4648b966876037a501e1 2009.06.03. 15:27:00

Valami lehet a levegoben, mert hasonlo napom volt...... barmi is okoza elmulik........
süti beállítások módosítása