2010. november 23. 01:25 - Angry Angel

Véletlen. Most akkor van vagy nincs?

"Ha valaki keresztezi az utunkat, mindig hordoz valamilyen nekünk szóló üzenetet. Véletlen találkozások nincsenek."

"Semmi sem történik véletlenül, csak meg kell fejteni a jeleket."

"Nem szabad hinni a véletlenben, jobb, ha reggel és este is felpofozzuk magunkat, hogy el ne felejtsük, hogy az óvatosság sohase fölösleges, és hogy jóból is megárt a sok."

"Nem a véletlen az életünk része, a sors az, ami irányít bennünket és a furcsán hozzánk kerülő állatokat."

Igazából fogalmam sincs, de én erre szavazok:

"A véletlent ugyanúgy kell kezelnünk, mint egészségünket; örüljünk neki, ha kedvünkben jár, legyünk türelemmel, ha ellenünk fordul, s komoly orvosságot csak akkor használjunk, amikor végleg nem tehetünk másképp." :)

És a tartozás:

"Nemcsak azért szeretjük az új ismeretségeket, mert belefáradtunk a régiekbe, vagy élvezzük a változatosságot, hanem inkább azért, mert megelégeltük, hogy nem eléggé csodálnak minket azok, akik túlságosan ismernek, és azt reméljük, hogy akik kevésbé ismernek, jobban csodálnak majd." /La Rochefoucauld/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offy.blog.hu/api/trackback/id/tr592466980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pozitiv.karma 2010.11.26. 17:48:55

egy gondolat ide Máraitól:
"Mindenben rend van, a dolgok eljutnak hozzánk, akkor is, ha ujjunkat sem mozdítjuk, s rend van abban is, hogy időnként mozdítjuk ujjunkat, vagy lelkünket a célból, hogy a dolgok eljussanak hozzánk, mi eljussunk bizonyos helyzetekhez, emberekhez, gondolatokhoz, melyekhez személy szerint, elodázhatatlanul közünk van. Mindebben rend van, ebben hiszek."
süti beállítások módosítása